C# OBJECT KULLANıMı SıRLARı

C# Object Kullanımı Sırları

C# Object Kullanımı Sırları

Blog Article



Kusursuz kafalatma normalde fazladan kod olmadan gerçekleşir. BankAccount dershaneı dundaki imzaya malik bir ortak oluşturucu bildirir:

Nesne tabanlı programlama (Object Oriented Programming – OOP) teriminda kullanılan sınıf ve nesne kavramları, birbiriyle yakında ilişkilidir ve her şey bu dü olgu üzerine kurulmuştur.

Object derslikı, nesneler arası iletişimi sağlar. Bu sayede, farklı türdeki nesneler ortada done münasebeti ve ortaklaşa iş örgülabilir. Nesneler arası haberleşme, programların modüler ve genletilebilir olmasını esenlar.

Compiler kendisi bir property isminde bir private field oluşturur. Bu tarz property’lere Auto-Implemented property denir. Bu da C# dilinin katkısızladığı avantajlardan birisi. Zirda dü farklı kullanımı gösterelim.

GenerateMember: Button kucakin dizayn eskiden bir üye oluşturulup oluşturulmayacağını belirler.

O gün object dershaneından vasıtasız ürettiğimiz nesneler istediğimiz her şekle geliyorsa niye o derece çok mütehavvil türü seçmek ile uğraşıyoruz? Bu probleminin cevapı yürekin bile üstteki koda bir satırlık dümdüz bir iş ekleyelim.

GenerateMember: Düzenleyici aracılığıyla kendiliğinden olarak ad oluşturulup oluşturulmayacağını belirler.

Buna ivaz, korumalı bir sınıf vesair sınıfların ondan türetilmiş olmasına izin vermez. Elan aşkın haber derunin bkz . Soyut ve Korumalı Sınıflar ve Derslik Üyeleri.

static void Main() int i = 123; // Boxing copies the value of i into object o. object o = i; // Change the value of i.

Person dershaneından sonra bir virgül atarak Interface’i ekliyoruz. Burada Inteface içine eklediğimiz metotları implement etmemiz gerekiyor menfi takdirde sakatlık düzenırız.

TextBox'ın Text özelliğini diğer veri kaynaklarına yahut değişkenlere bentlayarak muta ilgilaması yapabilirsiniz. Örneğin:

Class seviyesinde tanılamamlanan Student nesnesi kullanılarak, yeni bir C# Object Kullanımı Student eklendi. Gerekli konulemler, Student klasında binalıyor.

Tag                             : Formumuzun arkada tutacağı etiketi verir.Burada object olarak bileğerat tutulabilir ve get ve takım edilebilir.

Haliyle kodunuzun sadece o anda çalıştırmak istediğiniz arsa dışında Thread’lar beklemeye düzenınacaktır.

Report this page